Text


Thursday, June 23, 2011

Tumor

Innalillahi wa inna ilaihi roojiunnn, usai sahaja solat Isyak tadi,saya disapa seorang jemaah surau,abang fauzi namanya. terharu saya mendengar kisahnya. saya pun agak terkilan kerana dulu dia pernah meminta tolong dari saya untuk membuat sedikit rawatan ke atasnya lantaran masalah yang dialami,namun pada ketika itu saya punyai taklifan lain dan terpaksa membatalkan 'appointment' tersebut tambahan saya pun sudah tidak begitu aktif dalam dunia rawatan islam kecuali hanya kes2 yang mendesak sahaja(kerasukan) atas sebab2 yang tertentu yang hanya DIA sahaja yang tahu.

namun,sudah takdir bagi dirinya,mungkin begitu cara tarbiah tuhan dan ujian yang menimpa dirinya sebagai satu medium untuk mengangkat dirinya ke martabat yang lebih tinggi. melihat air mukanya yang tenang dan bersih,membuatkan hati saya tenang,namun bila mendengar khabar yang masalah pening kepala dan sering kali pengsan yang dialami oleh dirinya ternyata bukan masalah yang kecil apabila doktor mengesahkan yang dia menghidap penyakit kanser otak. terkejut saya mendengarnya. apa-apapun,melihat ketabahan yang terpancar dari percakapannya dan riak muka yang ditunjukkan oleh dirinya membuatkan saya bertambah kagum dengan dirinya apabila dia memberitahu saya yang dia menerima segala galanya dengan redha.

saya hanya mampu mendoakan kesembuhan dari ALLAH SWT kepada dirinya,semoga ALLAH SWT memberi ganjaran yang besar diatas ujian yang menimpa dirinya. ayuh bersama kita mendoakan kesembuhan dan ketabahan untuk abang fauzi dan semoga ALLAH SWT mencampakkan RahimNya keatas diri dan keluarga abang fauzi. Amieennn...

Published with Blogger-droid v1.6.9

No comments: